Oman rivitalopihan puutarhoinnin lopullisesti muuttama kukkatykkääjä koittaa hahmottaa, miten kaikin tavoin voi olla puutarhaihminen ilman omaa pihaa. Pohdiskelut ja hassuttelut kulkevat kaiken maailman puutarha-, kukka- ja betonikujilla. Ajatuksella Joskus vielä...


maanantai 25. heinäkuuta 2011

Aidan toisella puolen


Naapurit, herra tai rouva, eivät luullakseni puuhaile puutarhablogin parissa, eikä heitä juuri muutenkaan hanskat kädessä hirveän usein näy pihamaallaan rikkaruohoja nyppimässä tai kasteluletkun jatkeena. Sen sijaan sekä jälki- että ensikasvu ovat kovia pompottelemaan trampoliinilla, ja kasvikunta vain kiittää ja kukoistaa. Esimerkiksi heidän malvansa (kuvassa) rehottavat aidan toisella puolen, vakoilin. Omani availevat nuppuja kitsaasti, ja jostain syystä monet nuput lakastuvat ennen aukikierähtämistään.

Jotain kurkkimisen arvoista sentään on omallakin puolella aitaa, syysleimut nimittäin ovat jo kovasti kukassa. Ensin puhkesivat Haikalasta hankitut pinkit, ja sitten torilta tuodut valkoiset. Mutta ehkäpä ne jaksavat kukkia sitten vielä virallisen syksynkin puolella?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti