Oman rivitalopihan puutarhoinnin lopullisesti muuttama kukkatykkääjä koittaa hahmottaa, miten kaikin tavoin voi olla puutarhaihminen ilman omaa pihaa. Pohdiskelut ja hassuttelut kulkevat kaiken maailman puutarha-, kukka- ja betonikujilla. Ajatuksella Joskus vielä...


perjantai 27. kesäkuuta 2014

Pioninpompulat

Palaan taas siihen, miten tykkäänkään kukkien nupuista! Juuri nyt pioninpompulat heiluvat kesätuulenvireissä. Kävin Luumutiellä niitä katsomassa. Kun ne aukeevat, ne ovatkin "all over the place", eikä enää niin kivoja.

Juhannuskin meni. Sille ja ruusuilleen kävi näin, löysin jäänteen taskustani jussinjälkeisellä lenkillä.Hatanpään ruusutarhalla kukki jo jotain juhannusviikonloppuna. Tämä oli jännä, valuva laji, oksat vyöryttivät ruusuja alas.Hatanpään kartanon mailla pengerretään rantoja uusiksi. En tiedä, mikä on visio, mutta surkeen paljaalta näytti uusi ja leveä ranta, yksi puu sinnitteli kallellaan järvimaisemaa vasten. Tykkäsin niin lokeroisista, puunvarjoisista rannoista, joille Pyhäjärvi liplatteli, onneksi niitäkin vielä jäi. Miks kaiken pitää olla aina uutta ja prameeta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti