Oman rivitalopihan puutarhoinnin lopullisesti muuttama kukkatykkääjä koittaa hahmottaa, miten kaikin tavoin voi olla puutarhaihminen ilman omaa pihaa. Pohdiskelut ja hassuttelut kulkevat kaiken maailman puutarha-, kukka- ja betonikujilla. Ajatuksella Joskus vielä...


torstai 19. tammikuuta 2017

Hulluna hallamailla - ei nyt viä kevättä ootella!


Ihmiset tuntuvat jo hihkuvan keväästä, vaikka on vasta tammikuu! Älkää nyt vaan missatko lumisia kauneuksia, elämää se talvikin on, eikä pöllömpää! :) Olen ainakin itse nautiskellut heilumisesta hulluna hallamailla. Kuten luistellen iltamyöhään. Tässä minä ja mun uskollinen jäätanssipartnerini.


Ja tässä kuva parvekkeeltani viime marraskuulta. Että ei ne krassin kukkimisetkaan kovin kaukana takanapäin ole.


Nyt pakkasella ei paljon tule nokkaa parvekkeelle laitettua, mutta kesältä jääneet koristeet siellä killuvat säiden karaisemina. Kakkumuotti olikin tällainen.


Näsijärven jäällekin olen päässyt, ja edellisen jutun kaltaisiin lumimetsiin vaeltelemaan.


Mutta! Hiihtäminen on vielä tältä talvelta aloittamatta, monot odottavat eteisessä. Huudatin tässä Tuiskun Antin uutta "Mä hiihdän" -biisiä (se on niin huippu!), ja mielikuvaharjoittelin hiihtoreittiä Niihaman majalle. Koitin ajoittaa "... ja-ja-ja-ja-ja-ja-jaksaa-jaksaa"-n mäkiin, ja ennen majaa todennäköisesti miettisin, että: "Jos nyt jaksan viel tän yhden mää-en yli, onks sen jälkeen uusii mää-kii..." ja sitten perillä, että... Pkele, se on hiihdettävä takasikkin. (edellinen virke minun, ei Antti Tuiskun)

Ymmärrän, että puutarhaihmisiä kutittelee jo kasvun vieno kuiskinta, varsinkin kun valo alkaa lisääntyä. Mutta eikös se ole niin, että sekä kasvit että me ihmiset tarvitaan se suvantovaihekin, kun energia kulkee tasaisen varmasti. Ja kotiin voi hakea tulppaaneja! Tai vaiks nyt ruusuja.5 kommenttia:

 1. Olen kanssasi täysin samaa mieltä siitä, että puutarhaihminenkin tarvitsee välillä kunnon taukoa ja senhän talvi luonnostaan meille onneksi antaa.
  Talvinen luonto on parhaimmillaan todella nautittava. Kunnon hiihtokelejäkin odotan innolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Lunta tarttis nyt just sadella lisää, niin päästään suksittelemaan! Kivaa viikonloppua!

   Poista
 2. Olen samaa mieltä. Talvi on kaunista aikaa ja kiva tauko kesän ja syksyn aherruksen jälkeen. Silloin on myös hauska tehdä suunnitelmia seuraavalle kasvukaudelle. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, valo lisääntyy, niin on sopivaa aikaa tiirailla siemenluetteloita! Tänä vkonloppuna tuli jo ostettua narsissinalkuja, ne on niin ihania aavistuksia vihreästä! Kukasta en niin välitä vielä:). Samoin: leppoisaa sunnuntaita!

   Poista