Oman rivitalopihan puutarhoinnin lopullisesti muuttama kukkatykkääjä koittaa hahmottaa, miten kaikin tavoin voi olla puutarhaihminen ilman omaa pihaa. Pohdiskelut ja hassuttelut kulkevat kaiken maailman puutarha-, kukka- ja betonikujilla. Ajatuksella Joskus vielä...


maanantai 22. elokuuta 2016

Ovet auki puutarhoihin


Läheisessä siirtolapuutarhassa oli avoimien ovien päivä: kiinnosti ainakin mua ja neitoperhoja, niitä oli älyttömästi! En oikeastaan halaja puutarhamökkiä, liian sosiaalista, ja liian vähän rahaa toteuttaa toissijaisia toiveita. Näen itseni sieluni silmin järsimässä grillimakkaraa jossain puskassa, etteivät naapurit tule kaffille. Mutta onhan ne kodikkaita ja monelle oiva tapa harrastaa viljelyä. Ja kukkia. Ja irrottautumista. Mikäs sen mukavampaa sunnuntaipuuhaa, kun luvan kanssa sai kurkistella pihoihin ja mökkeihin, ja joku oli leiponut pullaakin vieraille. En tohtinut siltikään montaakaan nuuskia, nehän on jonkun kesäkoteja, enemmän kiinnosti pihojen tunnelma.

Kokosin tähän sieltä täältä mökeistä palaset, joista nikkaroisin mun lempimökkini tiluksineen. Sellanen hämyisä ja rönsyävä piha, mutta ei siivoton. Mutta ei missään nimessä niukka eikä kantikas tai korrektin siisti.

Etuportti. Takaportti. Sivuportti. Portteja pitää olla. Ja polkuja.
Kuisti ja rönsyilevää vanhanajan tunnelmaa.Istuskelupaikka omenapuun alla.


Leopardiverho ja hevosenpää seinällä, aina hyviä olla olemassa. Tuoleja (ja kakkuja) piilossa puutarhassa. Lyhtyjä.


Jotain "hämärää", niinkuin taiteilija Maija Palon pihan ovi.


Sitten paljon luumuja, omppuja ja kukkia.


Siinäpä se. Siitä tuli täydellinen!

3 kommenttia: