Oman rivitalopihan puutarhoinnin lopullisesti muuttama kukkatykkääjä koittaa hahmottaa, miten kaikin tavoin voi olla puutarhaihminen ilman omaa pihaa. Pohdiskelut ja hassuttelut kulkevat kaiken maailman puutarha-, kukka- ja betonikujilla. Ajatuksella Joskus vielä...


maanantai 4. toukokuuta 2015

Apostolinmiekka Fan Club

Äidilläin kukkii taas jokakeväiseen tapaansa apostolinmiekka. Tämä vanha yksilö kasvattaa kovasti kukkia, vaikka niitä ei välttis yksi kasvi yleensä useampia putkauttele. Kukinto kestää vain yhden päivän. Joka päivä ihmeteltäväksi pulpahtelevat, uudet kukat ovat tehneet siskon kolmivuotiaasta kasvin fanin: aina yhtä ihmeellistä. Tasajalkaa pomppi hän kasvia minulle esittelemään, kun pistäydyin. Ja onhan se kukka kaunis, japanihenkinen.


Apostolinmiekkaa kuulemma tapaa lähinnä mummoloissa (ei ole enää niin trendikäs kasvi ja taimia saa metsästää), joten täytyy nyt vielä miettiä ennen pistokastehtailua - näin muutenkin vanhanapiikana - että millaisen kuvan haluan itsestäni kotikäynnillä oleville sulhasehdokkaille antaa... Pitsiverhot seisovat tykkynä ikkunoissa, ikkunalaudat pelargonioita ja apostolinmiekkoja pullollaan, puuterinvärinen, pitkälahkeinen alusasu... No stop sentään.

Totta puhuen, olen mummoillut jo 80-luvulla, ja tykkään siitä: ET-lehti (jossa voit nyt testata miten paljon mummoa sinussa on) kului jo lapsuudessa käsissä, ja sokeripala huulessa ryystettiin mummin kans iltateetä, joskus jopa lautaselta. Ja pelargonioita kasvaa ikkunalaudalla nytkin. 

Ja muuten: Onnea äideille ja mummoille, pian on teidän päivä! 

6 kommenttia:

 1. Hei. Pallopaju, saisko siitä aposolinmiekasta alkua?

  VastaaPoista
 2. Moi, kyllä se varmaan onnistuu. Mites toimittaisiin, laittaisitko tähän spostisi, niin palailisin asiaan...?

  VastaaPoista
 3. Heips! Olishan noita tossa mullakin useita.. Isoja ja pieniä.. Ilm kuitenkin samasta "puusta" kaikki eli samanlaisia, Kukka kyllä vähän erilainen kuin tuo tuossa yllä.. Mietin miten tuon alun eli "poikasen" sitten tuosta irrottaisi? Näkyy niitä tuolta kasvin juurestakin tulevan, eli alkaa hukkua noihin, isot kun on hankalia, eivät tahdo pystyssä pysyä jne..Terv. R

  VastaaPoista
 4. Heippa, löysinpä tämän blogin, kun etsin mistä löytäisi apostolinmiekan alkuja. Äidilläni oli se aikoinaan, mutta en älynnyt siitä ottaa alkua itselleni. :( Löytyisikö joltakulta siis minullekin alku?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, pahoittelut, vähän viiveellä hoksottimet tämän bongasivat... Mutta siis kyllä multa alku löytyy, jos sen vain jotenkin saa näinä aikoina elävänä toimitettua. Mutta jos vielä mielit, niin laita vaik sähköpostia pallopaju@gmail.com, ja voisit vaik vinkata tässäkin, että olet laittanut, niin hokaan... :)

   Poista
 5. Moikka, hidas hämäläinen myös täällä päässä :D Vasta nyt älysin tulla katsomaan olisiko postiini tullut vastausta... Laitoinpa siis sulle meiliä juuri.

  VastaaPoista