Oman rivitalopihan puutarhoinnin lopullisesti muuttama kukkatykkääjä koittaa hahmottaa, miten kaikin tavoin voi olla puutarhaihminen ilman omaa pihaa. Pohdiskelut ja hassuttelut kulkevat kaiken maailman puutarha-, kukka- ja betonikujilla. Ajatuksella Joskus vielä...


sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Mieltä rauhoittavaa pääsiäispuuhaa?

Olin ilmoittautunut täksi sunnuntaiksi Pääsiäismunia värjäten ja vahaten -kurssille, joka peruuntui vähäisen osallistujamäärän vuoksi (siis mä en tajuu... kuka ei haluais tollaselle kurssille?!). Ehkä ihan hyvä, koska totesin juuri, että olisin tarvinnut alle Näin puhallat pääsiäismunia -kurssin.

Ajattelin näet taputella homman sitten kotioloissa, ja sehän lähtee liikkeelle munien tyhjäyksestä. Noo... Eka yritys lävähti vaatteille, pöytäliinalle ja lattialle.


 Ja toinen.


Eikä oo ees eka kerta, onhan noita tullut maalailtua aiemminkin. Siis nää nykyajan kaikenmaailman vapaana hilluvien kanojen teräskuoriset munat! Lopputuloksena YKSI onnistunut muna, ja multimunakas! Munien värjäyskeittely jäi siis haaveeksi tällä erää, ja rimaa on kaiketi laskettava  PlanB:hin, jonka mutkittelevat ajatukseni tunteva ystäväni yksinkertaisti: Eiks niitä voi maalata täysiin muniin, ois helpompaa... Niin. Valio ohjeistaa muuten söpöllä kuvasarjalla: Näin-teet-pääsiäismunan (rullaa sivua alas). Että en mä sitten taida olla ainut uusavuton. Lohdutin itseäni syömällä virpojien mököjä.


Tutkin tarkemmin päässäni kytevät, strömsölähtöiset ideat. Ja todellakin, ei niitä munia puhalleta tätä ohjetta varten. Eli munat keitetään erikseen, ja sitten keitetään, mitä nyt värejä haluaakaan, esim. punakaalia, pakastemustikoita, pikakaffemuruja, sipulinkuoria, kurkumaa suolan kanssa. Sekaan valkoviinietikkaa ja jäähdytys. Jos haluaa kuvioita, ei muuta ku lankaa munan ympärille ja sit liottaminen väreissä. Kuviot ovat tosin liikahifistelyä mun makuun, mutta jokin pitsikaistale kuvioimassa voisi olla kiva. Juuri nyt tuntuu, että muna ja siihen tussilla... vaikka nyt kirkkovene, on sekin jo saavutus. Mutta: en luovuta, palataan tähän asiaan ennen pääsiäistä...

Joskus ihan lähipikkukaupastakin voi löytyä muutakin kuin maitoa, leipää ja kurkkua. Nämä laitan nyt multiin.


Elämänlankahan on villinä vihulainen, mutta kaunis se on silti. Joten tämä aitoelämänlanka on kaiketi sitten sallittu sukulainen.

Yrtit sentään kasvavat, ja kissanruoho.Otetaanpa sille. Täällä Tampereella on parikin suht' uutta cocktailbaaria, teimme maltillisen kierroksen niissä. Inkivääridrinkin teko oli melkoista käsityötä. Näitä nautittiin, ah niin kliseisesti, seinänkokoisen Tom "Cocktail" Cruisen silmien alla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti