Oman rivitalopihan puutarhoinnin lopullisesti muuttama kukkatykkääjä koittaa hahmottaa, miten kaikin tavoin voi olla puutarhaihminen ilman omaa pihaa. Pohdiskelut ja hassuttelut kulkevat kaiken maailman puutarha-, kukka- ja betonikujilla. Ajatuksella Joskus vielä...


sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Hän on täällä taas


Vaikka emme itse näe, mitä kasveille lumen alla tapahtuu, niin joku vahtii niitä pihassani sielläkin. Nimittäin vanha, viisas puutarhakääpiö, joka on nyt puskenut itsensä esiin ja potkii lumirajaa vimmatusti kauemmas. Miten lohdullinen näky!

Joko pian voisi odottaa, että Pink Impression (joista muuten tulee isoja ja komeita) tai Page Polka -tulppaanit pulpahtaisivat hentoina vihreinä tikkuina maasta? Näin yksi yö unta, jossa naapuri istutteli juuri tuollaisia tulppaaneja, tosin valmiina kimppuina, suureen niittyrinteeseen lumen keskellä. Katselin sitä unessa kauempaa ja mietin, että nytkö jo.

Sinilaukkaa laitoin myös syksyllä, se taitaa tulla vasta kesäkuussa. Jotenkin täytyi sipuli-istutuksissa tuota tulppaanien pinkkimerta hieman rikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti