Oman rivitalopihan puutarhoinnin lopullisesti muuttama kukkatykkääjä koittaa hahmottaa, miten kaikin tavoin voi olla puutarhaihminen ilman omaa pihaa. Pohdiskelut ja hassuttelut kulkevat kaiken maailman puutarha-, kukka- ja betonikujilla. Ajatuksella Joskus vielä...


torstai 5. toukokuuta 2011

Do you garden? - Good for you!

Tieteellistä tutkimusta löytyy sitä etsivälle monesti aiheesta kuin aiheesta. Silmiini osui Suomen lääkärilehden uutinen maaliskuulta eräästä Texasin yliopiston tutkimuksesta otsikolla ”Puutarhanhoito vahvistaa optimismia”.
71 % yli 65-vuotiaista tutkituista puutarhassaan puuhakkaista piti määritelmää ”Tunnen itseni vanhaksi ja väsyneeksi” kohdallaan sopimattomaksi, kun puutarhaa hoitamattomilla tunteen epäsopivuus jäi 57 %:n osuuteen porukasta.

Tutkimus oli tehty kokonaisuudessaan yli 50-vuotiaille. Ilmeisesti tutkimuksen tekijät olettavat, että pitää olla yli 50 vee, että voi tuntea itsensä vanhaksi ja väsyneeksi. Täällä olisi yksi vapaaehtoinen alle 40-vuotiaiden tutkittavien joukkoon ilmoittautuva... Täytynee lukea tarkemmin, kuinka kauan pihan rapsuttelua tarvitaan, että ”vanhuus” ja väsyneisyys karisee. Sitä odotellessa tässä.

Yli 84 % harrastajapuutarhureista allekirjoitti väitteen: ”Olen tehnyt suunnitelmia, jotka aion toteuttaa kuukauden tai vuoden sisällä”. Tutkittavista ilman puutarhanhoitosuuntautuneisuutta vastasi tähän myöntävästi vain 68 %. Eli voisin odottaa, että vihdoin oppisin minäkin katselemaan hieman nokkaani pidemmälle.

Puutarhanhoitoharrastuneisuus oli tutkimuksessa määritelty kysymällä tutkittavilta lyhyen ytimekkäästi: ”Do you garden?” Mitä se sitten kullekin tarkoittaakaan.

Tutkimuksen abstrakti tästä.


Juuri nyt valoa tulevaisuuteen pakkasöiden keskellä luo esimerkiksi tämä kukkapenkin, etten tohkeissani sanoisi, viidakko. Kiitos ritarinkannusten ja kaunokaisten.


Ja myös nämä ruusun silmut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti