Oman rivitalopihan puutarhoinnin lopullisesti muuttama kukkatykkääjä koittaa hahmottaa, miten kaikin tavoin voi olla puutarhaihminen ilman omaa pihaa. Pohdiskelut ja hassuttelut kulkevat kaiken maailman puutarha-, kukka- ja betonikujilla. Ajatuksella Joskus vielä...


tiistai 7. kesäkuuta 2011

Black beauty


Vaikka minun ei pitänyt suosia hyötykasveja tänä kasvukautena, yhdestä puutarhakaupasta mukaan lähti munakoiso, kotimaista alkuperää. Siinä oli kaksi kukkaa ostettaessa, vaan nyt aivan kuin olisi kolme. Se viihtyisi varmasti paremmin kasvihuoneessa, mutta muiden kokemusten perusteella se saattaa pärjätä myös lämpimällä paikalla ulkona. Joten kokeillaan. Eihän sitä tiedä, vaikka siitä kehkeytyisi samanlainen riesa kuin viime kesänä kesäkurpitsasta.

Laitoin munakoison juurelle ruohonleikkuun rämppeitä. Niin olen tehnyt aiemminkin kasvien suhteen, ne tuntuvat tykkäävän siitä. Ruohotukku kasvin juurella säilöö mukavasti kosteutta.

Munakoisosta saa tehtyä kaikkea hyvää. Suosikkireseptini siitä on tämä Nigella Lawsonin kääryleohje kirjasta Syötävän hyvää (2004), jota on tullut tehtyä useasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti