Oman rivitalopihan puutarhoinnin lopullisesti muuttama kukkatykkääjä koittaa hahmottaa, miten kaikin tavoin voi olla puutarhaihminen ilman omaa pihaa. Pohdiskelut ja hassuttelut kulkevat kaiken maailman puutarha-, kukka- ja betonikujilla. Ajatuksella Joskus vielä...


sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Puhdistusta luonnosta

Kävin viime viikolla "kevätpuhdistus-kurssilla". Juuri kun ajattelin luopua hyötykasvattelusta, tulee luontaisesti ajatteleva täti ja kertoo esim. mintun kelpo ominaisuuksista. Minttu kuulemma tehostaa ruoansulatusta ja hoitaa herkkää, ärtynyttä vatsaa.

Teetä keitellessäni olen yleensä sekoitellut kokonaisia mintunlehtiä, ehkä hieman hangattuna, kuumaan veteen ja tyytynyt melko laimeaan vaikutelmaan. No, ne lehdethän täytyy silputa! Tuoretta menee lasilliseen ruokalusikallinen, kuivattua teelusikallinen, neuvottiin.

Puna-apilan kukinnot taasen sisältävät hirmuisesti kasviestrogeenia, joten kaikille naisille tekevät hyvää. Ja miksei miehillekin, heidän niin halutessaan. Puna-apila myös puhdistaa maksaa. Joten täytyy sitten kurvitella sopivasti kukintojen kohdalla ruohoa leikatessa.

Aromaöljyissä monet yrtit yllättävät. Rosmariini tuoksui puhtaan miellyttävältä, ja sitä voi tipautella vaikkapa shampoon tai hoitoaineen sekaan. Sen verran tymäkkää se on, että korkean verenpaineen omaaville ei sovi eikä epileptikoille. Muistelisin, että Strömsössä eteerinen Alexandra teki taannoin kivoja sekoituksia.

Kurssin osallistujille jaettiin kaikkien akupunktiopainallusten ja mielikuvaharjoitteiden ohessa kupillinen ohranorasjauhettakin. Ohjaajalle tulee kuulemma joskus oikein himo siihen... Takarivin mummuilla ei taida olla pelkoa siitä, sen verran naamat vääntyivät, huomasin. Niin, onhan sitä parempiakin drinksuja tullut nautittua. Joku sanoisi, että Hyi hitto.

Muuten: katsokaapa peilistä kieltänne, näkyykö "piparireunaa"? Aiai, silloin on kiinalaisen medisiinarin mukaan liikaa kosteutta kropassa, joten eikun sitten kevätaurinkoon itseään kuivattelemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti