Oman rivitalopihan puutarhoinnin lopullisesti muuttama kukkatykkääjä koittaa hahmottaa, miten kaikin tavoin voi olla puutarhaihminen ilman omaa pihaa. Pohdiskelut ja hassuttelut kulkevat kaiken maailman puutarha-, kukka- ja betonikujilla. Ajatuksella Joskus vielä...


torstai 31. toukokuuta 2012

Torikausi on alkanut

Kantatorini, Tammelantori, aloittelee kesäkauttaan. Se tarkoittaa sitä, että taimi- ja kukkamyyjät saapuvat, ihmiset istuvat kahviloissa ja ruokapaikoissa ja lokit kirkuvat. Ihanaa.

Nappasin muutaman minitomaatin taimen kaupunkiasuntoni parvekkeelle, samoin krassin taimia. Ajattelin viritellä jotain kehikkoa, johon krassin pujottelen. Krassi on takuuvarma, ja kuitenkin perinteisyydessään herättää muistoja, esim. mumman navetan seinustasta maalla.Samaan nostalgian ansaan lankesin torillakin (ja ei haittaa yhtään), kun tutkin mitä tomaattilaatua veisin mukanani. Myyjä kertoi, että hän kasvatteli tätä Tiny Tim -lajiketta jo nuorena tyttösenä. Tomaatit kuulemma peittivät maalla hänen kesähuoneensa pitsisomisteisen akkunan, josta oli näkymä suoraan ruiskaunokkeja vellovalle pellolle ja johon oli ujutettu myös muutama punainen pelargoni ja jonka avonaisesta akkunasta kuului sirkan siritys ja lehmän ammunta ja ja... Ehkä hän ei ihan noilla sanoilla sitä kuvannut, saatoin muutamalla sanalla kuvausta lisävärittää... Mutta kuitenkin: tällä puheella mukaani lähti pikkutimoa. Sen pitäisi olla helppohoitoinen ja kovasti hedelmää tuottava.
Vielä en ole uskaltanut noita taimia istuttaa ulos, sillä hallaa on yhä öiksi tulossa, ja muutenkin on melko aikaista vielä. Akkunalaudat kivikerrostalon kolmannessa kerroksessa ovat siis täynnä taimia juuri nyt.

2 kommenttia:

  1. Hyvännäköiset taimet olet torita löytänyt :)

    VastaaPoista
  2. Heippa, Katja, eikös olekin terhakkoja taimia! Ja lisää katsastettavaa tulee torille joka viikko. Chilin ja keltaisen paprikan taimet nappasin nyt tällä viikolla.

    VastaaPoista