Oman rivitalopihan puutarhoinnin lopullisesti muuttama kukkatykkääjä koittaa hahmottaa, miten kaikin tavoin voi olla puutarhaihminen ilman omaa pihaa. Pohdiskelut ja hassuttelut kulkevat kaiken maailman puutarha-, kukka- ja betonikujilla. Ajatuksella Joskus vielä...


tiistai 12. huhtikuuta 2016

I can smell it!


Kevät taitaa tulla ihan oikeasti, sen tuntee ihollakin. Voisin melkein väittää, että kevät on nyt! Ilmassa on lämpöä, katupölyä, ja kotona likaiset ikkunat. Kun oli ihan liikkumatta Koskipuiston penkillä, vienojen tuulenpuuskien välissä saattoi vähäsen paahtua.


Keväällä ei jaksa enää yhtään ajatusta lumesta tai jäästä, paitsi hallissa! Just nyt Tapparan tyttöö jänskää hitsisti.


Kävin myös kissaterapiassa kaverin luona. Istuin kahvipöydässä kissa jalkojen päällä naksukehräten. Kiittämätön ihminen kun olen, moitin kynsiään, jotka nautinnosta ojennellen uppoutuivat  lankoja päärmäten ihkauusiin farkkuihini. Kissojen viihdettä on, pää kahdeksikkoa rundaten, katsoa kerrostalon ylimmässä kerroksessa, kun linnut pyrähtelevät puunlatvoissa ikkunan takana. Nyt sitä voi taas tehdä.

Seuraavaksi alan miettiä, mitä sitä kasvattelisi tänä vuonna. Pelargoniat ikkunalaudalla ainakin ovat jo keränneet hehkeää vihreää lehtiinsä. Siitä se lähtee.


5 kommenttia:

 1. Niinpä, nyt voisi jo ryhtyä miettimään kesäkukkaistutuksia.
  Kissoilla on tosiaankin hiukan ärsyttävä tapa tunkea kyntensä ihmisen vaatteisiin ja ihoon tassujaan venytellessään. Eivät ne sillä pahaa tarkoita, mutta välillä on vaatteiden pinta koetuksella.

  VastaaPoista
 2. Juu, kynnet on muhkeet, mitäs sille voi :)! Ihania ne on kuiteski. Se, mikä on myös ihanaa, on se kissan kehräävä tamppaus tai tassuilla leipominen. Siihen ruukasin herätä yölläkin. Eihän sitä sitten kieltää voi, vaikka väsyttäis...

  VastaaPoista
 3. Hei! Tämä ei nyt ihan tähän aiheeseen liity... löysin blogisi etsiessäni tietoa apostolin miekasta. Vieläköhän sinulla on ko kasvi olemassa? Mikäli on niin voisikohan siitä saada alkua itselle? Suoraan kysymykseen suora vastaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, siellä, ja anteeksi myöhäinen heräämiseni asiaasi... Valitettavasti minulla ei ole enää kuin yksi alku, ja sen ajattelin pitää itselläni. Ja se, keneltä olen pari alkua saanut (toinen meni jo jollekulle täällä jakoon) ei raaski ottaa uusia alkuja, ennenkuin kasvi on taas kukkinut. Eli tuonne elokuulle menisi se... Ei ihan suora vastaus :) Toivottavasti löydät jostain!

   Poista