Oman rivitalopihan puutarhoinnin lopullisesti muuttama kukkatykkääjä koittaa hahmottaa, miten kaikin tavoin voi olla puutarhaihminen ilman omaa pihaa. Pohdiskelut ja hassuttelut kulkevat kaiken maailman puutarha-, kukka- ja betonikujilla. Ajatuksella Joskus vielä...


keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Kusaman kurpitsat


Palataan taas kurpitsoihin, noihin elämänilon molluskoihin. Syyslomailin Helsingin taidemuseossa Yayoi Kusaman In Infinity -näyttelyssä. Ihan mahtava ja mykistävä ja laulattava! Interaktiivinen. Kusama on 87-vuotias japanilainen naistaiteilija, joka on, USA:ssa viettämiensä vuosien jälkeen, asunut jo 40 vuotta psykiatrisessa sairaalassa. Hänen luovuutensa ja rajaton mielikuvituksensa on tuottanut niin mielen kauhukuvia kuin mahtavan hulluja, värikkäitä ja pilkukkaita teoksia, joita myydään maailmalla miljoonahintaan. Yksi hänen loputtomista inspiraationlähteistään on kurpitsat! Ja näin kauniisti hän niistä filosofoi, HAMin näyttely kertoi seinällään.Tässä luukusta kurkittavassa (ja kuvattavassa) peilisalissa kurpitsat jatkuivat äärettömiin. 


Ja tähän kurpitsaan pääsi sisälle.


Kusama on tehnyt yhteistyötä muotijätti Louis Vuittonin kanssa pilkullisten laukkujen tiimoilta. Kampanja lanseerasi Kusaman näköis- ja kokoisnuket, joista yksi oli esillä näyttelyssäkin. Tässä tuo rohkea nainen on.


Kannattaa katsoa dokumentti Areenasta! Lopuksi kävin vielä laittamassa oman täpläni Häivytyshuone-teokseen. Taiteilija on halunnut, että täplät ovat kävijöiden laittamana kaaoksessa: äärettömästi toistuvia erivärisiä täpliä sikinsokin maailmassa.


2 kommenttia:

  1. Tuollainen iso metallikurpitsa olisi aika hieno koriste puutarhassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, niinpä! Ehkä se puolella miljoonalla vois irrota :) Mun parvekkeelle ei vaan mahdu.:)

      Poista