Oman rivitalopihan puutarhoinnin lopullisesti muuttama kukkatykkääjä koittaa hahmottaa, miten kaikin tavoin voi olla puutarhaihminen ilman omaa pihaa. Pohdiskelut ja hassuttelut kulkevat kaiken maailman puutarha-, kukka- ja betonikujilla. Ajatuksella Joskus vielä...


maanantai 19. tammikuuta 2015

Tammikuun elämänohjeita


Uusi, koko ajan vanheneva vuosi suihkii jo eteenpäin, mutta toivotetaanpa nyt hyvää elämää tälle vuodelle muutaman värssyn kera.

Luin, että viimeisin Tapperin veljeksistä kuoli tässä hiljattain, ja kaivoin tätäkin nuorempien aikojeni ajatelmavihkoseni esiin ja sieltä yhden Tapperin. Tästä tekstinkohdasta oon aina tykännyt, siinä on jotain isoa tiiviisti. Löytyy opuksesta Ruusu kädessä ja korppi toisessa.


Tämä löytyy töistä ilmoitustaulultani. Sain sen jokunen vuosi sitten ystävältä, kohdassa jossa oli jotain mietittävää. Olen sittemmin todennut, että se sopii aika moneen kohtaan.


Tämä todellinen viisaus, joka tuntuu olevan kykyjeni tuolla puolen, taasen löytyy kirjasta Bridget Jones - Mad about the boy (luin joululomalla), tarkemmin sen takakannesta. Eli on Helen Fieldingin tuotoksia.


Samaisesta "elämänoppaasta" löytyy myös Dalai Laman piikkiin laitettu lausahdus (en tiedä, onko totta vai ei, sama kai se, Bridget tai Dalai Lama...): "Kun hän saapuu, toivota hänet tervetulleeksi, kun hän lähtee, anna hänen mennä." Tota mun pitäis ehkä reenata tänä vuonna, toivottavasti nyt kuitenkin enemmän saa tervetulleeks toivotella...

Oli niin diippiä, että taidan ottaa sille espressot (ostin kirpparilta ihanat kupit!). Jatketaan!
Tulossa (ja olen menossa) mm. Vanhat kotihoitokonstit -kurssi, kerron sit linimenteista!

2 kommenttia: