Oman rivitalopihan puutarhoinnin lopullisesti muuttama kukkatykkääjä koittaa hahmottaa, miten kaikin tavoin voi olla puutarhaihminen ilman omaa pihaa. Pohdiskelut ja hassuttelut kulkevat kaiken maailman puutarha-, kukka- ja betonikujilla. Ajatuksella Joskus vielä...


lauantai 18. toukokuuta 2013

Talvesta suoraan kesään?Meillä on jo näin iso lehti koivussa!


Kävin viikolla kahden päivän työreissulla "pohjoisessa" (= Oulussa), jossa koivuissa oli vasta ruskeat silmut. Kun pääsin Tampereelle takaisin tuntui kuin poissaollessa olisi vihreä vaippa laskeutunut maiseman päälle, niin oli kevät edennyt. Tai hypättiinköhän se ihan yli, kun hellerajaa ollaan tässä heti nakutettu? 

Toinen varma kesän merkki: torikausi on alkanut! Kasvien myyjiä oli jo ihan kivasti ja tässä tämän päivän saalistani: muutama mukava pelargoninalku, jokunen perennantaimi ja pieni ruohosipulimätäs. Leikkona narsisseja: tykkään ei-niin-keltaisista lajikkeista. Pelargoneista eivät myyjät tienneet, mitä on tulossa, mikä on jänskänkiva juttu.


Ja niin se vain on, että täytyisi jaksaa luottaa, että elämä järjestää rivitalonpihoja! Sisko saa oman sellaisen, joten aloitin sen täyttämisen tänään ostamalla suosikkiani, akileijaa.

Jos mietitte, mitä tuosta vihreästä paperipussista luuraa, niin siellä on yksi näistä otuksista.


Valintani osui hippoon. Ostopäätöksen jälkeen ei voinut enää perääntyä, vaikka kuulin yllättäen, että tämä oli löntystellyt Tammelantorille Kaukoidästä asti.


1 kommentti:

  1. Taidettiin tosiaan hypätä alkukeväästä suoraan kesään, mutta ihan mukavaa tämä lämpö on. Ovet auki puutarhaan saakka ja tilaa tulee kummasti lisää.

    VastaaPoista