Oman rivitalopihan puutarhoinnin lopullisesti muuttama kukkatykkääjä koittaa hahmottaa, miten kaikin tavoin voi olla puutarhaihminen ilman omaa pihaa. Pohdiskelut ja hassuttelut kulkevat kaiken maailman puutarha-, kukka- ja betonikujilla. Ajatuksella Joskus vielä...


maanantai 23. heinäkuuta 2012

Tilkkutäkkipuutarha

 


Viikko takaperin astelin läheisen siirtolapuutarhan kapeita kujia. Siirtolapuutarha pikkutontteineen on kuin tilkkutäkki, jossa kaikki tilkut ovat erilaisia. Monet näyttävät kukat ovat rehevimmillään juuri nyt. Äkkisilmäyksellä yli pihojen suurin suosikki tämän hetken kukkijoissa on pioni eri väreissä. Vaikutelma voi tietysti syntyä siitäkin, että se osuu isona ja krumeluurina helposti silmään.


Pioneissa tykkään melkein eniten juuri aukeamassa olevista nupullisista. Kun kukka on auki, se on jo tavallaan menettänyt terhakkuuttaan.


Herhiläinen tykkää eniten ihan auki olevista.


Idänunikko on upean, ja yllättävänkin, isokukkainen, terälehdet suorastaan lepattavat vienossa kesätuulessa.
Ja sen kukittua siemenkodat ovat kyllä tosi hauskoja.


Tämä tiikerinlilja oli erikoisenvärinen, en ole tämänsävyistä oranssia nähnytkään aiemmin, "likaisemman" oranssi taitaa olla se yleisin.


Ja oi, miten kauniita nämä olivat, olisivatko iiriksiä?Perinnekasvikavalkadiin, ja varsinkin mun lempikukkapotpuriin, kuuluvat tietysti akileijat.


Malvikki on kans kiva.Ja löytyihän sieltä sitä tarha-alpiakin... grr... Yllättävän vähän tosin, melkein (siis melkein) tuli ikävä. Tässä setissä se jopa menettelee.


Täytyy sanoa, että kyllä siinä saa koittaa tontinomistaja pistää parastaan ja rapsutella pihamaata kesäyöt läpeensä, jos yhtään kurkkii naapurin puolelle. Meinaan sen verran toinen toistaan komeampia pläntit olivat. Samoin on varmaan nukuttava haulipiippu polvella, jos meinaa cityrusakoiden tuholta säästyä. Yksi sellainen oli kanssani samaan aikaan samalla kujalla sightseeingilla.3 kommenttia:

 1. Onpas kukkaloistoa! Mukava iltakävelykohde :)

  VastaaPoista
 2. Jep, iiriksiä eli kurjenmiekkoja. Niistä tykkään, mutta tykkään myös tarha-alpista.

  Siirtolapuutarhat on kyllä yleensä mahtavia sightseeing kohteita ja sitä mieltä varmasti on rusakkokin, mehukkaita ja reheviä, kaikki loistavasti tarjolle laitettuna.

  Siirtolapuutarhoissa on hauska käydä kävelemässä ja katselemassa ihmisten ideoita pienen tilan ratkaisuihin. Ja täytyy nostaa hattua siirtolapuutarhureille ahkeruudesta.

  VastaaPoista
 3. Oikeassa olette, miten ihania ja täysin ilmaisia käyntikohteita siirtolapuutarhat ovatkin. Ja kun pläntit ovat pieniä, niin suht' tehokkaasti näkee jos jonkinmoista puutarhaa ja kasvia, ja saa vinkkiä omiin viritelmiin. Kun käveleskelee eri ajankohtina vuotta, niin näkee kivasti luonnon kiertokulunkin.

  VastaaPoista