Oman rivitalopihan puutarhoinnin lopullisesti muuttama kukkatykkääjä koittaa hahmottaa, miten kaikin tavoin voi olla puutarhaihminen ilman omaa pihaa. Pohdiskelut ja hassuttelut kulkevat kaiken maailman puutarha-, kukka- ja betonikujilla. Ajatuksella Joskus vielä...


tiistai 20. maaliskuuta 2012

Lintujen kevätseurantaa


Tuppaa vieläkin naurattamaan viimevuotinen pihabongaukseni ja sen tulos (ks. yllä; huomaa eritoten harvinainen, tunnistamaton laji: hätäkastettu Pieni harmaa). Tuo taisi olla ihan itse ja itselleni järjestämäni bongaus, koska se tapahtui loppukesästä, yleiset Pihabongaukset taidetaan järkätä talvella...

Viime sunnuntaina jolkottelin etupihalla lapasia roikottaen ja katse maahan suunnattuna (ehkä koska keväänpirteitä naapureita pyöri uhkaavina ympärillä...), kunnes jokin lahden selällä kiinnitti huomioni. Kerran silmiä hieraistuani oli pakko myöntää: useampia joutseniahan siellä uiskenteli sulassa osassa, ja sovussa, keskellä muuten jäistä lahtea. Se sai minut jopa pysäyttämään naapurin toteamaan yhdessä kanssani, ettei ole kangastuksesta kyse. No, sitten kävelylenkilläni näin vielä talitiaisenkin takaliston häviämässä talven kylmettämään linnunpönttöön.

Lauantaina taasen heräsin kolinaan, kuin joku ihminen olisi tömistellyt katolla. Harakan pyrstöhän se siellä keikkui räystään reunalla. Jätkä oli katonrepimispuuhissa. Peltin alta kun pilkistää jotain mustaa välimateriaalia, sitä sitten antaumuksella oltiin ilmeisesti pesäpuuhiin roudaamassa. Palaset vain lenteli pihamaalle, kunnes ajoin sen matkoihinsa. Joku raja tolla luonnon heräämisellä kevääseenkin pitäis olla.

Koitan tässä tsempata itseäni, että eilinen koko päivän kestänyt sakea lumipyry oli vain hetkellinen takaisku. Sunnuntaina vesi tippui räystäästä suorastaan sarjatulena, joten sitä muistoa hellien...

6 kommenttia:

 1. :D hauskaa lintujen kevätseurantaa... harakat ryöstelee pesämateriaalia toistensa pesistä, mutta että myös ihmisen pesästä... Ihanaa, kun se lintujen kevätmuutto alkaa kohta todenteolla!

  VastaaPoista
 2. Tervehdys, uusi lukija täällä tervehtii toista viherpeukaloa :) blogissasi on paljon kaikkea ihanaa, joten tässä pieni tunnustus!

  http://romppala.blogspot.com/2012/03/puutarhablogi-tunnustus.html

  Aurinkoista kevättä! Linda

  VastaaPoista
 3. Kiitos hirveesti kommenteistanne! Saivat minut hymyilemään leveästi ja onnellisena heti näin aamusta. Juuri nyt saisivat varmaan harakatkin repiä kattoa kaikessa rauhassa :)

  Linda, tunnustuksesi oli upeaa postia, palaan siihen postauksessa! Töitäkin pitäisi vissiin sitä ennen tehdä...

  Keväistä fiilistä teille, puutarhakamut!

  VastaaPoista
 4. Uusi lukija täällä hei. Ihana blogisi otsikko ja vähän harmittaa, etten moista otsikkoa keksinyt itse. :)

  Kyllä se kevät tulee, vaikkakin välillä takapakkia ottaen.

  VastaaPoista
 5. Hei vaan, tervetuloa, kiva kun liityit joukkoon! Ja kiitos otsikkokehuista, just sellanen laiska ajattelin olevani, mutta välillä kun katselee tätä blogia tuotoksineen, ajattelee että en mä nyt ihan patalaiska ookaan :)

  Mutta sopiva laiskuus on ainakin mulle hyvä asenne näissä hommissa, niin säilyy ilo, rentous ja yllätyksellisyys.

  VastaaPoista
 6. Blogiotsikko kiehtoi sukulaissielua niin paljon, että oli pakko tulla katsomaan. Ja mukavasti kirjoitatkin, näitä on kiva lukea! Taidan seurailla kevään etenemistä täällä pidemmällekin.

  VastaaPoista