Oman rivitalopihan puutarhoinnin lopullisesti muuttama kukkatykkääjä koittaa hahmottaa, miten kaikin tavoin voi olla puutarhaihminen ilman omaa pihaa. Pohdiskelut ja hassuttelut kulkevat kaiken maailman puutarha-, kukka- ja betonikujilla. Ajatuksella Joskus vielä...


perjantai 20. joulukuuta 2013

Jouluraivausta


Joululla on ovelat keinonsa aktivoida. Kaupan notkuvien koristekasojen sijaan lähdin hakemaan kellarista vanhoja jouluhärveleitä ja -tilpehöörejä. Se ei ollutkaan ihan niin helppoa toteuttaa, joten oli pakko puurtaa kellarikomeroa tyhjäksi kaksi tuntia. Ehkäpä se oli paikallaan, mietin, kun vastaan tuli mm. mumman saksansiskon vanha krimiturkki ja vanhat keittiöntuolit, joista jaksoin maalata kultaiseksi vain yhden, silloin kun sellaisen idean sain. Keon päällä, siis ihan sananmukaisesti, keikkui vanhan ala-asteeni 80-lukuinen pulpetti, jonka sain tyhjennysmyynnistä itselleni "pelastettua". 

Vastaan osui myös entisen puutarhani puutarhavälineitä, ruukkua, keppiä ja alustaa. Entinen ruohonleikkaajani kävi joskus kippaamassa laatikot minulle, enkä jaksanut silloin karsia, ehkä en pystynytkään. Pakko oli nyt heittää osa roskiin. Saahan niitä sitten uusia, kun, ja kun, taas jossain päin kaivelen omaa maankolkkaani.

Kodin järkkäilyihin liittyen: olin järjestänyt ystävälleni pikkujouluihini hieman ohjelmaa...


2 kommenttia:

  1. Sinullahan on mielenkiintoista tavaraa kellarissa. Jouluaktiivisuutta tuppaa esiintymään kodissa kuin kodissa. Miten ne joulukoristeet aina katoavatkin niihin alimmaisiin kerroksiin.

    VastaaPoista
  2. No miten sen nyt ottaa :), mielenkiintoista tai turhaa... Taas luistimia tuossa lumen tultua kellarista hakiessani mietin, että pitäisi jatkaa projektia. Joulun alla pois heittämäni tavara ei näet tehnyt tilaa kuin yhden jalansijan verran...

    VastaaPoista