Oman rivitalopihan puutarhoinnin lopullisesti muuttama kukkatykkääjä koittaa hahmottaa, miten kaikin tavoin voi olla puutarhaihminen ilman omaa pihaa. Pohdiskelut ja hassuttelut kulkevat kaiken maailman puutarha-, kukka- ja betonikujilla. Ajatuksella Joskus vielä...


maanantai 21. marraskuuta 2011

Lasisia sieniä ja karpaloita


Kävin viikonloppuna mökillä veden äärellä. Sinne, minne pulahdimme ystävän kanssa lauantai-iltana, toi sunnuntai mukanaan sentin jään. Metsästä löytyi yhä jotain kotiin vietävää: jäätyneitä suppiloita oli helppo napsia koriin. Karpalot tosin olivat painautuneet mättäisiin niin, että niitä täytyi raapia esiin.

Oma puutarha on pimeyden vallassa. Puskat odottavat jouluvaloja ja kukkapenkkien raskaanvihreät ja -ruskeat kasvijämät lunta.

3 kommenttia:

 1. Hei kaikki Puutarha Ystävät!
  Olen haaveillut löytäväni listan jossa suomalaiset puutarhablogit löytyisivät kasvuvyöhykkeet mukaan. Siitä olisi hyötyä, etenkin meille haastavammilla vyöhykkeillä eleleville, mutta se olisi myös hauskaa ja opettavaista. Ja ehkäpä samalla vyöhykkeellä olevat puutarhablogistit voisivat innostua järjestäämään tapaamisia keskenään tai osaavat auttaa ja vinkata hyvistä tapahtumista. Tartu haasteeseen, lisää oma puutarhasi listaan oikean kasvuvyöhykkeen alle ja halutessasi laita linkki tälle sivulle omaan blogiisi!

  Linkki PUUTARHABLOGIT VYÖHYKKEITTÄIN LÖYTYY TÄSTÄ: http://karolinanpuutarha.blogspot.com/p/suomalaiset-puutarhat-kasvuvyohykkeen.html

  Ihania kuvia blogissasi!

  VastaaPoista
 2. Viime syksy oli hyvä marja ja sieni syksy, sain 4 lt. karpaloita ja paljon kanttarellejä, onneksi säilyivät pakkasessa myrskyn aiheuttaman sähkövian vuoksi,sähköt oli vain muutaman tunnin pois,kun joillakin seoli viikon,miten siellä tampereella sit lie ollut. Tervetuloa myös Blogiini, viime kesä oli perhosten kesä,joka näkyy sivuillani,myös oravat on kuvauskohteenani,niitä kun on ollut aina jopa ikkunalaudalla.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommentista! Niinhän siellä vielä vuoden lopuksi näytti sinulla kuvissasi suppilot ja marjat terhakkailta! Ihania lumen kuuraamia kuvia sinulla muutenkin.

  Kuluneella viikolla hetkittäisessä suojasäässä raskas lumi taisi kaataa jonkun puun juuri meidän sähkölinjalle, puoli tuntia yhtenä iltana olivat sähköt poissa. Muuten täällä taajamassa ei ole hätää. Takapihani on tosi kaunis kinosten kuorruttamana, lunta vaan tulee lisää paraikaa!

  VastaaPoista